Δείτε τα βίντεο σας

Το Αγιοφάραγγο και κρυμμένη Λίμνη από ψηλά

Όταν η φύση ”μιλάει” ο άνθρωπος σωπαίνει και μόνο η ανάσα του και οι χτύποι της καρδιάς του μπορούν να έχουν θέση σε αυτό τον διάλογο του δέους των αισθήσεων και της απόλυτης αρμονίας…

Το Αγιοφάραγγο, τα απόκρημνα βράχια γεμάτα σπήλαια, η μαγευτική παραλία αλλά και η καλά κρυμμένη λίμνη. Ο Βουρβουλίτης είναι εκεί απλά για να μας θυμίζουν ποια είναι η θέση μας μέσα σε αυτό το μεγαλείο της φύσης.

Στα Νότια παράλια του Ηρακλείου πριν από χιλιάδες χρόνια ένα τεράστιο σπήλαιο γκρεμίστηκε και δημιουργήθηκε το επιβλητικό Αγιοφάραγγο.  Γεμάτο σπηλιές, απόκρημνα βράχια και δύσκολη πρόσβαση, ήταν ο ιδανικός τόπος για ασκητική ζωή. Από την Μινωική εποχή που υπάρχουν ευρήματα ανθρώπινης παρουσίας και μετέπειτα στα χρόνια του Χριστιανισμού, δεκάδες μοναχοί ασκήτευαν στις σπηλιές μέσα στα βράχια του Αγιοφάραγγου και μάλιστα δεν είναι τυχαίο ούτε το όνομα του φαραγγιού αλλά ούτε και και το εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Αντώνιο τον ασκητή.

Καλά κρυμμένο από τη φύση, που μόνο από ψηλά μπορείς να δεις αν δεν το γνωρίζεις, είναι το επιβλητικό Λιμνοβάραθρο Βουρβουλίτης. Ένα άνοιγμα στα απόκρημνα βράχια με την λίμνη που επικοινωνεί υπόγεια με την θάλασσα και έχει υφάλμυρο νερό.

Δίπλα από την παραλία υπάρχει ένα μονοπάτι που οδηγεί πάνω στο βράχο που βρίσκεται ο Βουρβουλίτης. Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή γιατί τα βράχια του Λιμνοβάραθρου είναι απότομα και δεν ”αστειεύονται”.

Η πτήση πάνω από το Αγιοφάραγγο και την κρυφή του Λίμνη είναι από μόνη της μια μοναδική εμπειρία. Μοιραστείτε την μαζί μας και αφήστε τη φύση να μιλήσει…

Πηγή: Νίκος Σαράντος

Θέλω να το χρησιμοποιήσω

    Τηλέφωνο (απαραίτητο)

    2019-06-27T15:17:22+03:0027 Ιουνίου, 2019|Δείτε τα βίντεο σας|0 Σχόλια

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Go to Top