Τα φιόρδ της Αττικής. Άκρο Αιξωνή και Βουλιαγμένη. Τα άκρα της χλιδής και της γαλήνης.
Κάποιοι για να συναντήσουν της ομορφιές της χώρας μας χρειάζεται να ταξιδεύουν για ώρες, να αλλάζουν δύο και τρείς πτήσεις, να αλλάζουν ακόμα και Ήπειρο.
Ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου το πιστεύουμε το φωνάζουμε και θα το φωνάζουμε μέχρι οι εικόνες μας να γίνουν γνωστές στα απέραντα του κόσμου.
Δίπλα στην Αθήνα μόλις 20 λεπτά από την Πλατεία Συντάγματος υπάρχουν τα φιόρδ της Αττικής. Δύο υπέροχα άκρα που το κάθε ένα από αυτά “ζεί” στον δικό του ξεχωριστό ρυθμό.
Το πρώτο που συναντάμε είναι το άκρο Αιξωνή. Ένα τόπος υπέροχος, ήσυχος και φορτωμένος με αναμνήσεις μιας και κατά το ήμισυ του καταλαμβάνετε από τα Αστέρια Γλυφάδας και τον οικισμό με της καμπάνες που πρωταγωνιστούσαν στης ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου και λάτρευε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Σήμερα αυτές οι καμπάνες είναι εγκαταλελειμμένες.
Το άλλο μισό άκρο ανήκει στο Ίδρυμα ΠΙΚΠΑ Βούλας. Το ΠΙΚΠΑ ιδρύθηκε αρχικά για τη φροντίδα των θυμάτων πολέμου; Κι όμως, όταν πρωτοξεκίνησε το 1914 είχε αυτό το σκοπό αλλά αργότερα εξελίχθηκε σε προνοιακό φορέα για τη φροντίδα και προστασία του παιδιού.
Το συγκεκριμένο ίδρυμα έχει διατρέξει μία σημαντικότατη πορεία στον τομέα του, με υπηρεσίες καινοτόμες και πρωτοποριακές για την εποχή του, υπηρεσίες που συναντούσε κανείς σε προηγμένα κράτη. Ενδεικτικά αναφέρουμε την κλειστή πισίνα στο κεντρικό κτίριο που δεσπόζει στη Μονάδα ή το τμήμα κατασκευής προσθετικών μελών, μέσα στο ίδρυμα, αλλά και το θέατρο, που αξιολογούνταν ως εξίσου σημαντικό για την ψυχική υγεία και ανάπτυξη των ενοίκων του.
Το 1950 ιδρύθηκε το κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης αναπήρων παίδων δυναμικότητας 400 κλινών, χώρος που αποτελεί έναν από τους κύριους και σημαντικότερους φορείς παιδικής προστασίας στη χώρα με στόχο την προστασία, αποκατάσταση και κοινωνική ένταξη των παιδιών με αναπηρίες. Σήμερα το ΠΙΚΠΑ φιλοξενεί 80 παιδιά στις εγκαταστάσεις της Βούλας. Τα παιδιά αυτά είναι με ποικίλες αναπηρίες (κυρίως με αυτισμό και νοητική υστέρηση), ηλικίας λίγων μηνών ως 20 χρόνων περίπου, σε αντίθεση με το παρελθόν όπου η πλειοψηφία αφορούσε σε φιλοξενία παιδιών με κινητικές κυρίως δυσκολίες.
Το άλλο άκρο της Αττικής είναι αυτό της χλιδής και της πολυτελείας.
Στο άκρο βουλιαγμένη πρωταγωνιστής είναι ο Αστέρας.
Η Ιστορία του Αστέρα Βουλιαγμένης

Αστέρας Βουλιαγμένης
Ο Αστέρας Βουλιαγμένης είναι ένας ζωντανός θρύλος και ανυπόστατο κομμάτι της σύγχρονης κοσμικής Ελλάδας
Ο νέος Αστέρας, το νέο Four Seasons Astir Palace το οποίο βρίσκεται στη λίστα του περιοδικού Forbes με τα καλύτερα νέα ξενοδοχεία του κόσμου για το 2019 («The 19 Hottest New Hotels Of 2019»), διαθέτει 303 δωμάτια, σουίτες και bungalows, εστιατόρια, bars, πισίνες (δύο εξωτερικές και μία εσωτερική) κ.ά. Επιπλέον διαθέτει 3 ιδιωτικές παραλίες και 3 πισίνες, ακαδημία τένις, γήπεδο μπάσκετ και θαλάσσια σπορ, παιδικό κλαμπ, σπα και υδροθεραπεία με έμπνευση από την ελληνική παράδοση.
Να υπενθυμίσουμε ότι το ανακαινισμένο κατάλυμα που πλέον φέρει την διεθνούς φήμης υπογραφή του Four Seasons αποτελεί ένα από τα ηχηρά ονόματα πολλών αστέρων και μεγάλης εμπειρίας στην βιομηχανία της φιλοξενίας που έχουν χτυπήσει την πόρτα της χώρας μας με αφορμή την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.
Ο Αστέρας Βουλιαγμένης άνηκε στην Εθνική Τράπεζα και το Δημόσιο. Τον Οκτώβριο του 2016 ολοκληρώθηκε η συναλλαγή πώλησης του από την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτες.
Απολαύστε την πτήση και νιώστε τυχεροί ως κάτοικοι της ομορφότερες χώρας του κόσμου.
Αφήστε ένα σχόλιο