Επικαιρότητα

Γραμματικό. Αυτοψία στην χωματερή που θα “στραγγίζει” στον Ευβοικό με τον Σπύρο Λιβαθηνό.

Ο ΧΥΤΑ Γραμματικού σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με σκοπό να απαλλάξει την Αττική από τον εφιάλτη των σκουπιδιών και να δώσει ένα τέλος στο πρόβλημα με τον ΧΥΤΑ Φυλής ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια έπρεπε να είχε σταματήσει την λειτουργία του και για αυτόν τον λόγο το Ελληνικό κράτος πληρώνει κάθε μέρα πρόστιμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την παράνομη πλέον λειτουργία του.

Ως εδώ όλα καλά. Όταν ο Κύριος Σπύρος Λιβαθηνος ( παλιός άσος της ομάδας ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού και νυν υποψήφιος δήμαρχος Μαραθώνα ) μας κάλεσε για να αποκαλυφθεί το έγκλημα που συντελείται στην περιοχή που όπως μας είπε πρωτογνώρισε στα νεανικά του χρόνια όταν και ερχόταν με την παρέα του για μπάνιο και ψαράκι στα υπέροχα ταβερνάκια της περιοχής αλλά αγάπησε τόσο που είναι η μόνιμη κατοικία του τα τελευταία 15 χρόνια.

Πραγματικά όταν φτάσαμε στην περιοχή του ΧΥΤΑ μείναμε άναυδοι από το μέγεθος του. Ένα μέγεθος που δεν μπορεί να αποτυπωθεί μέσα από την εικόνα παρόλα αυτά τα όσα μας εξήγησε ο Κύριος Λιβαθηνός ήταν και αυτά που μας προκάλεσαν τρόμο για το μέλλον της Αττικής.

Πίσω ακριβώς από το βουνό που έχει κατασκευαστεί ο ΧΥΤΑ βρίσκεται ένα από τα ωραιότερα κομμάτια του Ευβοΐκου. Και όταν λέμε από πίσω εννοούμε από πίσω.

Πίσω από τον ΧΥΤΑ βρίσκεται η Αρχαία Ραμνούντα. Ίσως ένας από τους ομορφότερους αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας.

Και το χειρότερο από όλα μπροστά και μέσα από τον ΧΥΤΑ Γραμματικού περνάει ένα Ρέμα της περιοχής το οποίο και θα παίρνει και θα πετάει στον Ευβοϊκο ότι πηγαίνει μέσα σε αυτό από τον αέρα και της βροχές και φυσικά εκεί θα καταλήγουν και όλα όσα θα στραγγίζουν από την αλλοίωση των σκουπιδιών κατά την παραμονή τους στον χώρο.

Δείτε χαρακτηριστικά στο 1:15 του βίντεο που έχουν φροντίσει στο μπάζωμα για την περίφραξη της εγκατάστασης να αφήσουν από κάτω αγωγό για να μην εμποδίζεται η ροή του ρέματος προς την θάλασσα..

Θέλω να το χρησιμοποιήσω

    Τηλέφωνο (απαραίτητο)

    2019-05-29T21:44:43+03:0028 Μαΐου, 2019|Επικαιρότητα|0 Σχόλια

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Go to Top